Maja JankovecVodja skupinskih tečajev, izvajalka Dnevne pasje šole

173Kljub temu, da so me družinski psi spremljali že od malih nog, je želja po čisto zares mojemu psu zorela precej dolgo. Poleti 2012 se mi je pridružil beagle Indy, s katerim sem udeležila tečajev v pasji šoli Fajn pes. Poleti 2014 sva resneje stopila na pot šolanja in vse do danes opravila izpite B-BH, RO I in RO II. Z željo po novih izkušnjah se sedaj redno udeležujeva državnih tekem v Rally obediencu, kjer dosegava odlične rezultate.

Čeprav je bilo delo z Indijem sprva pogosto pravo garanje, me je vsak napredek izredno osrečil in dal potrditev, da delava dobro. Prav Indy je tisti, ki me je kot zahteven učenec in ob enem odličen učitelj popeljal v ekipo Pasje šole Fajn pes.

Jeseni 2014 sem na povabilo Kaje in Mateje v društvu pričela z delovanjem na področju vzgoje in šolanja psov in njihovih skrbnikov. Tako se je združila moja večna želja po delu z ljudmi in ljubezen do dela s psi. Sprva sem sodelovala kot pomočnica, nato pa prevzela tudi vodenje skupinskih tečajev in individualnih srečanj. Izkušnje z najrazličnejšimi psi nabiram vsakodnevno ob izvajanju Dnevne pasje šole. Številni lastniki mi za čas svoje odsotnosti v varstvo zaupajo svojega psa in v veselje mi je, da so nad rezultati našega druženja navdušeni tako psi kot njihovi lastniki.

Poleg dogajanja v okviru aktivnosti pasje šole pa moj vsakdan izpopolnijo še partner Miha, moj pes Indy, vrtičkanje in prebiranje knjig. Dnevi so polni pasjih dogodivščin, pogosto aktivni in naporni, vedno znova pa mi prikradejo na obraz pristen nasmeh in me osrečijo.

Zavedam se, da je prav vsak pes unikaten. Upam, da boste z mojo pomočjo spoznali, kako prijetno je lahko sobivanje s psom. Ko v psu prepoznamo dobre lastnosti in se s psom naučimo sodelovati smo na pravi poti do čisto pravega fajn psa.